Jedlé muchotrávky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 vajec,2ks taveného syra,2PL majonézy,1ČL horčice,2 malé cibule,4strúčikycesnaku,petržlenová vňať,mleté čierne korenie,soľ,4 paradajky,8 šalátových listov

POSTUP PŘÍPRAVY

1)Vajcia uvaríme natvrdo,necháme vychladnúť a olúpeme.Rozdrobené žĺtky vymiešame s taveným syrom,majonézou a horčicou,pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu,pretlačený cesnak,soľ,korenie.Vydlabané polovičky vajec naplníme touto zmesou.
2)Umyté paradajky priečne prekrojíme,dužinu vyberieme.Vydlabané polovice paradajok nechámeodkvapkať hore dnom,potom ichako klobúčiky položíme na naplnené vajcia a ozdobíme bodkami z majonézy.
3)Väčší tanier vyložíme umytými šalátovými listami a na ne naaranžujeme vajcia-muchotrávky.Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Časprípravy:15minút
Čas varenia:8 minút