Rezancovo-tvarohový nákyp s čerešňami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cestoviny - fliačky alebo rezance * 1 mäkký tvaroh * práškový cukor podľa chuti * 2 vajíčka * čerešne * tuk a hrubá múka alebo strúhanka na vymastenie pekáčika * na ozdobu: šľahačkový špricík, alebo škoricový cukor, alebo čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Fajné sladké jedlo pre deťúrence a ich ockov :-))))))) Keď zrejú čerešne, treba to využiť!

1. Úvodná nenáročná práca :-) umyte čerešne, nechajte ich odkvapkať a neodkôstovávajte ich. Červíčkov nechajte kľudne vo vnútri :-)), nemajú skoro žiadnu slaninku, ani faldičky, tuk, vraj samá bielkovina :-)
2. Do misky švacnite mäkký tvaroh,
3. prišvacnite k nemu práškový cukor - cukru pridajte podľa chuti, ja som dala asi 4 polievkové lyžice.
4. a priprišvacnite aj žĺtka. Z bielkov vyšľaháte hustý sniežik.
5. Tvarohovo-žĺtkovú zmes zamiešajte, pridajte tuhý sniežik a zľahka spojte dohromady.
6. Do veľkej misy dajte scedené uvarené fliačky alebo rezance,
7. zalejte tvarohovou zmesou,
8. zasypte čerešňami a zamiešajte. Ak sa Vám nepozdáva vmiešanie čerešní do cestovín, tak ich dajte na spodok pekáča a zakryte cestovinami s tvarohovou zmesou.
9. Všetko jemne zamiešajte, vymastite si väčší pekáčik alebo dva menšie pekáčiky, vysypte ho hrubou múkou alebo strúhankou,
10. a dajte piecť.
11. Nákyp som zapekala pod alobalom asi 3/4 hodinky.
12. Posypte škoricovým cukrom, šľahajdou alebo čokoládovou polevou a dobrú chuť!