Maslové kuracie kúsky po ázijsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kuracie prsia, 2PL oleja, 3PL masla, 2 cibule, pol čaj.lyžičky mletej škorice, 2 strúčiky roztlačeného cesnaku, 2 čl čerstvého zázvoru, 1čl chilli prášku, 4PL strúhaných mandlí, 1čl kurkumy (alebo kari), 1 konzerva lúpaných paradajok, 4PL paradajkového pretlaku, 3PL bieleho jogurtu (alebo kys.smotany), 4PL čerstvého koriandru, soľ, korenie,

POSTUP PŘÍPRAVY

Niečo pre fajšmekrov....veľmi dobré a jemne pikantné....fakt fajné....

kuracie prsia pokrájame na kúsky, okoreníme..
dáme na rozpálený olej a poriadne poopekáme (ale môžte aj na suchej alebo len olejom jemne natretej panvici, teda ak chcete kúsok diétnejšie) potom ich povyberáme z panvice a premiestnime nabok....
do výpeku dáme maslo...
na maslo pokrájanú cibuľu...
a škoricu...
miešame a chvíľu pražíme...
potom pridáme pretlačený cesnak, postrúhaný zázvor...
chilli, kurkumu (môžme nahradiť kari indického typu alebo obyčajným kari), postrúhané mandle, v mojom prípade to boli mandľové lupienky
pridáme paradajky z konzervy, najlepšie krájané, paradajkový pretlak...
a jogurt alebo kyslú smotanu...
všetko zmiešame a popražíme 4-5 minút
potom do panvice vrátime opečené kuracie kúsky...
premiešame a ešte také 3-4 minútky varíme...
pridáme lístky koriandru...a odstavíme
premiešame...
... a podávame, najlepšie s ryžou alebo kuskusom podľa Adriky:o)))ale aj s čerstvým chlebom je to mňamka. A samozrejme sa toto jedlo patrí zapiť aspoň jedným pohárom dobrého piva. Dobrú chuť!