Orechovo vanilková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na korpus: 6 vajec, 6 PL polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, za 2 hrste mletých orechov. Suroviny na plnku: 3 sladké smotany, 2 biele čokolády, 1 prášková plnka Dr. Oetker s vanilkovovu príchuťou (taká v krabičke) - to dávam kvôli tomu, aby smotany dobre stuhli, lebo sa mi stávalo, že to ostávalo redšie a potom torta nebola pevná. Na ozdobu trochu čokoládovej polevy, mandľové lupienky a orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si vyšľaháme sneh zo 6 bielkov, pridáme cukor, žĺtky rozmiešané s troškou vody, nakoniec múku s práškom a orechy a dobre vymiešame. Vylejeme do vymazanej a vysypanej formy a upečieme. Deň vopred si uvaríme smotany s čokoládami, keď zovrie, odstavíme a dáme vychladnuté do chladničky. Na druhý deň do toho vysypeme tú práškovú plnku a vyšľaháme dotuha. To je len taký môj zlepšovák, nemusíte tam to práškové dávať. Ale potom to má takú fest vanilkovú chuť. Fajnota.
Poprekrajujeme korpusy, klasika - natierame krémom a nakoniec ozdobíme. Túto som zdobila tak, že som do plnky narobila ryhy takým cukrárskym "pravítkom" so zúbkovaným okrajom. Okraje posypeme lupienkami, do tých rýh som po troške nalievala čokoládovú polevu. Okraje posypeme čokoládovou ryžou a dozdobíme polkami orechov.