Kuskus - ako salat alebo aj priloha k masu na stave



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 pohar kuskusu, 2-3 Pl olivoveho oleja , jarna cibulka 2-3 kusy, 1 pohar prevarenej vody, sol, cierne ml. korenie, zelenina na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Hanba, nehanba, ale kuskus som jedla len tot nedavno na navsteve u jedneho mojho kolegu, ktory je povodom Turek a je zenaty s Anglicankou. Toto, co mi nazyvame kuskusom je vraj podla nich bulgur. Hovoril mi, ze pravy kuskus sa u nich doma robi aj tri dni. Do tohto kuskusu (ktory si my kupime napr. v Tescu) sa do vacsieho mnozstva prilieva po lyziciach take akokeby palacinkove cesto a vzdy sa musi velmi dobre pomalinky rukami premiesat. Doslova akokeby kazda ta malinkata gulocka ( ak to tak mozem nazvat) sa obalila tym cestom. Necha sa to dobre presusit a az potom sa to pripravuje ako priloha k jedlu alebo ako salat. Mne to velmi chutilo, ale ja robim iba taky zjednoduseny receptik. Kto by to tu pripravoval tri dni:( Skor by som si asi zanotila: "tri dni ma nahanali, aj tak ma nedostali..." :))))

pohar kuskusu vsypeme do misky
kuskus zalejeme rovnakym mnozstvom prevarenej horucej vody
osolime,okorenime, dobre zamiesame
prikryjeme a nechame postat asi 5 minut
pridame 2-3 PL olivoveho oleja a opat dobre premiesame
pridame pokrajanu jarnu cibulku a opat dobre premiesame
ak podavame ako salatik, je dobre nechat odlezat trochu v chladnicke a potom nazdobit cerstvou zeleninkou a potom uz len papame