Šunkové tortellini v horčicovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie šunkových tortellini * 2-3 veľké rajčiny * 1 veľká šalátová uhorka * soľ resp. bylinková soľ * olivový olej * šunka * čínska kapusta * 2-3 PL horčice - alebo koľko máte radi * 1 KL bazalkového pesta *

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalší recept pre milovníkov cestovín. Jedná sa o výborný šalát, ktorý fantasticky chutí čerstvý a teplý, ale aj vychladený a plnený v pita chlebíkoch - viď nasledujúci receptuš.

1. Na prípravu použite šunkové tortellini - sušené cestoviny plnené šunkou.
2. Tortellini nahádžte do vriacej osolenej vody a varte približne 10-12 minút.
3. Na olivovom oleji osmahnite šunku,
4. šunku nechajte "škvariť" do chrumkava, zatiaľ nakrájajte na kocky rajčiny a uhorku,
5. pridajte k šunke, osoľte, okoreňte a duste približne 3-4 minútky - naozaj iba chvíľku, aby ostala zelenina sparená a pustila trocha šťavy.
6. Do misy dajte scedené tortellini,
7. nakrájanú čínsku kapustu,
8. šunkovo-zeleninovú udusenú zmes,
9. pridajte horčicu - so šunkou chutí výborne! Pridajte podľa svojej chuti, dala som aspoň 3PL a na chuť som pridala malú lyžičku dijonskej horčice.
10. .... a ak máte, pridajte lyžičku bazalkového pesta - my si nevieme cestoviny bez bazalky v olivovom oleji ani predstaviť, dodajú cestovinám typickú taliansku chuť.
11. Šalát môžete podávať aj vychladený v pita chlebíkoch ozdobených petržlenovou vňaťou. Brú chuť!