Pšenično-ražné bosniaky- vraj lepšie ako od pekára :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hladkej muky, 250g raznej vyrazkovej muky, 250ml vody, 50ml mlieka, 25g cerstveho drozdia, 1CL soli, stipka cukru, 1PL oleja, pol CL rasce, tuk na plech ALEBO: 350g hl. muky, 150g celozrnnej raznej muky, 250ml vody, 50ml mlieka, 25g cerstveho drozdia, 1CL soli, stipka cukru, 1PL oleja, pol CL rasce, tuk na plech

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajuce bosniaky, chrumkave, vovnutri makkulinke, vlacne....s cestom sa pracuje vyborne, vobec sa nelepi, staci len troska podsypat mukou. Ak mate zaujem, viac v obrazkovom postupe:

Vykysnute cesto, kt. pekarnicka vymiesila vyberieme z miesiarne :-) a dame na jemne pomucenu dosku. Vytvarujeme z neho rolku a pokrajame na 6 ks
Z kazdeho kuska vytbarujeme bochnicek a dame na jemne pomasteny plech. Nechame kysnut 30 minut prikryte utierkou, potom zvrchu mozme lubovolne narezat, potrieme teplou vodou, nechame este 15 minut dokysnut pod utierkou
takto nam pekne narastu
Dame ich do rury piect na 220stupnov na 10 minut a potom znizime teplotu na 180 stupnov a pecieme este asi 15-20 minut, pricom ich na poslednych 5 minut mozme obratit-ako je na tejto foto, aby sa nam zo spodu prilis nepripiekli
Hotove vonave upecene....