Jogurtová torta s broskyňami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 150g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 1 vajíčko, 80g práškového cukru, lyžica oleja 1 pohár mliekaPlnka: broskyňový džem a kompót, 1 balíček želatíny, 4dcl vody alebo šťavy z kompóta, 1 lyžica práškového cukru, 2 jogurty s príchuťou podľa vlastného výberu
POSTUP PŘÍPRAVY
Osviežujúca torta na horúce dni. Robila som ju pre našeho milovaného tatinka k narodeninám.... chladí sa, tak titulný obrázok pridám neskôr.
|
Všetky ingrediencie na cesto premiešame v nádobe a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme pri teplote 190stupňov. |
|
4dcl šťavičky z kompótu alebo vody uvedieme do varu.... |
|
odstavíme a vmiešame želatínu.... necháme prechladnúť ale miešame sporadicky |
|
vyklopíme si obsah jogurtov.... |
|
šupneme tam práškový cukor a premiešame |
|
do vychadenej želatíny vlejeme jogurt a dobre zamiešame |
|
vychadený korpus natrieme džemom.... |
|
uložíme broskyne |
|
a pomaly zalievame jogurtovo-želatínovou zmesou |
|
vylejeme všetko a vložíme do chladničky...aspon na ...keď nie viac hodín..... kým to nebude tuhé :) Ja zatiaľ čakám.... lebo tuhne :) |
|
rez |