Jogurtová torta s broskyňami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 150g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 1 vajíčko, 80g práškového cukru, lyžica oleja 1 pohár mliekaPlnka: broskyňový džem a kompót, 1 balíček želatíny, 4dcl vody alebo šťavy z kompóta, 1 lyžica práškového cukru, 2 jogurty s príchuťou podľa vlastného výberu

POSTUP PŘÍPRAVY

Osviežujúca torta na horúce dni. Robila som ju pre našeho milovaného tatinka k narodeninám.... chladí sa, tak titulný obrázok pridám neskôr.

Všetky ingrediencie na cesto premiešame v nádobe a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme pri teplote 190stupňov.
4dcl šťavičky z kompótu alebo vody uvedieme do varu....
odstavíme a vmiešame želatínu.... necháme prechladnúť ale miešame sporadicky
vyklopíme si obsah jogurtov....
šupneme tam práškový cukor a premiešame
do vychadenej želatíny vlejeme jogurt a dobre zamiešame
vychadený korpus natrieme džemom....
uložíme broskyne
a pomaly zalievame jogurtovo-želatínovou zmesou
vylejeme všetko a vložíme do chladničky...aspon na ...keď nie viac hodín..... kým to nebude tuhé :) Ja zatiaľ čakám.... lebo tuhne :)
rez