Pravá °°VANDLIKOVA TORTA°° (alebo ako skomplikovať jednoduchú tortu)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 1 pokazenú, roztečenú a rozpadnutú tortu (vopred starostlivo naplánovanú), 2 šálky kávy (pre seba) , 1 tajný štamprlík akéhokoľvek destilátu, čo vás postaví na nohy, 2-ročné dieťa, ktoré nevie prestať rozprávať, DVD s krtkom alebo nejakou rozprávkou, ktorá pôjde celé doobedie, aby sa navodila tá správna atmosféra na pečenie torty.... a dobre upršaný deň, aby deti nemohli ísť von a motali sa pod nohami.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripájam .. nech sa páči, ako na to......

takto vyzerá správne rozpadnutá torta... V podstate môj pôvodný plán bola jednoduchá piškóta s parížskym krémom. Kedže sa mi korpus nepodaril, a zostal celý " zdrcnutý", tak som sa rozhodla upiecť ešte jeden a urobiť ešte jeden krém.....
... toto urobí veľa plnky, ľahučkej ako sen, a korpusy, ktoré sa, chúďatká nemali na čo posadiť.. a tak sa začali rozchádzať.. Okrem iného, je čas zaliať kávu, lebo to vyzerá na dlho.. Zatiaľ ubehlo celé doobedie a môj výsledok je priam ohurujúci !!!!
a posledný pohľad na krásavicu tortu.. Teraz prišiel čas na nejaký destilát. Pod zámienkou hľadania práškového cukru v špajzi, buchla som si poriadneho frťana, dobre som si vduchu zanadávala, a rozhodovala som sa čo robiť... Keby som to celé šmarila do koša, asi by sa mi uľavilo. Ale nebol čas na nič nové.... tak som urobila experiment...
hrdina dnešného dňa - vandlík (viem, od spisovného pomenovania to má ďaleko..), vystlala som ho tenkou fóliou...
a s radosťou som tam pleskla celú tortu. V podstate, to už bolo jedno, už som to viac pokaziť nemohla.
zakrytý alobalom putoval na niekoľko hodín do chladničky. Nuž čo, napriek vyskúšaným receptom, ktoré mám, a na ktoré sa môžem spoľahnúť, musím stále niečo nové vyskúšať a tak mi treba. ..V mojom prípade to bude asi nejaká diagnóza. .
tu je dôležité, aby ste boli v kuchyni - pri vyklopení tejto torty (akože torty) samé, alebo - aby ste sa tvárili vyslovene šťastne, že to konečne vyšlo podľa vašich predstáv..
odstránime fóliu a výsledok je tu....
To by bol v tom čert, aby sa mi podarila poťahovacia hmota ako sen, všakže, takže jednu stranu som namočila do plnky, keď sa mi ju podarilo konečne vyvaľkať ... no ale je to tam, takže zase jeden krok vpred..
pochopila som, že už je všetka ozdoba len otázkou maskovania, takže nastali samé praktické pásikaté ozdoby...
vybrala som pár drobných kvietkov, sviečka sa mi zlomila v ruke, (zase som chcela utiecť do špajze po práškový cukor :-)... ale som ju nahriala nad pecou, a zatavila naspäť, ale dotiahla som to do konca... Musím dobre porozmýšľať kam ju dám, lebo naposledy som dala tortu na 70tku mojej svokričke do špajze, môj muž išiel v dobrej vôli povysávať schodište, zapol šnúru do špajze a zhodil dosku na mäso na dobre vychladenú dvojposchodovu tortu. ... Vtedy som pochopila, čo je to, keď naozaj prebehne mráz po chrbte... Takže dnes som pilates nezacvičila, akvárium som tiež nevyčistila ale zajtra, zajtra si môžme posedieť pri káve. Toľko moje drobné nehody v kuchyni, ktoré sa stávajú najmä vtedy keď som si ohromne istá, že to dobre dopadne...