Kokosové rezy s lekvárom a polevou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 200 g práš. cukor, 200 g polohr.múky, 0,5 dl olej, 0,5 dl vody, 1 kypriaci prášok, 1 lyžica kakaa Plnka: 2 dl mlieka, 300 g cukor kryštál, 200 g kokos strúhaný, 250 g masla, ríbezlový lekvár/džem, čokoládu na varenie (poleva)

POSTUP PŘÍPRAVY

Napíšem pôvodný postup ako je na tento koláč, ale ja som ho robila tak, že som jednoducho všetky ingrediencie na cesto zmiešala spolu a "basta fidli", t.j. odpadol sneh z bielkov a koláč bol vysoký tak cca 1-1,5 cm. Ak budete robiť postup so snehom, tak bude koláč určite vyšší. Ja volím postup "všetko zmiešať" :-))))

Takže pôvodný postup: Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne pridáme vodu, olej, múku, kypriaci prášok. Kakao a tuhý sneh z bielkov. Cesto jemne premiešame. Vylejeme ho na vymastený plech (netreba vysypať múkou, vôbec sa nelepí) a upečieme.
Plnka: Mlieko uvaríme s cukrom. Pridáme kokos a varíme do zhustenia. Do vychladnutej masy zamiešame maslo. Plnku natrieme na vychladnuté cesto a polejeme čokoládovou polevou.

Môj postup je: Všetky zmesi na cesto zmiešať, vyliať na vymastený plech a upiecť. Plnku robím podľa receptu, do plnky vmiešam zmäknuté maslo, premiešam, aby sa maslo spojilo s kokosom. Ja dávam na vychladnuté cesto ríbezľový lekvár a na ten lekvár až dávam kokosovú plnku. No a záver, na kokosovú plnku vylejem zohriatu čokoládu na varenie (zohriatu s cca 50 g masla). Keď poleva vychladne, koláč dám do chladničky, aspoň na 1-2 hodiny. Je výborný. Mám ho od neterky, kuchtili v škole . . . . :-) Ja som pridala ten lekvár a postup bez snehu. Vyskúšajte . . . . je mňamkový :-)