*♥*Kurací koláč*♥*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento recept mi dala kolegyňa. Rozprávala čo minule varila a ako jej chlapi doma šrotovali a zalizovali sa za ušami. Bola som zvedavá, ale akosi mi chýba odvaha vyskúšať to. Ale možno to niektorá z Vás pozná tiež a posmelí ma :-). Alebo sa možno inšpirujú viaceré maminky :-) Uvidíme :-) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 kurča alebo sliepka (uvarené, vybraté z vývaru a ocedené), cibuľa, olej (al. masť, vraj s masťou je lepšie), vývar, mčk, paprika, soľ, 15 - 20 rožkov, 6 - 10 vajec (asi súvisí aj s veľkosťou uvarenej hydiny a počtom rožkov), petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme si slepačiu (kuraciu ) polievku, sliepku (kura) vyberieme, necháme trocha vychladnúť, odkožíme, vykostíme a mäso nakrájame na väčšie kúsky. Rožky nakrájame na hrubšie kolieska, oblejeme ich vývarom (ako keď sa robí žemľovka), pridá sa usmažená cibuľa, mčk, paprika, soľ, vňať. Primiešame vyšľahané vajcia, poriadne premiešame a hmotu vykydneme na plech. Piecť by sa to malo v mierne horúcej trúbe asi 1 hodinu a odkryté.
Vraj sa to krája ako koláč a pasuje k tomu pyré.

Robievate toto jedlo niektorá?