Andalúzsky šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cestoviny fussili al. vretienka, hrebienky, špirálky * ľadový šalát * šalátová uhorka * 2-3 rajčiny * červená paprika * olivový olej * bylinková soľ * DRESSING: nízkotučná kyslá smotana * bazalkové pesto * bylinková soľ * olivový olej *

POSTUP PŘÍPRAVY

Móooc jednoduchá papa - a chutí aj mužom!

1. Ľadový šalát bianco alebo rosso poumývajte pod studenou tečúcou vodou, dajte stiecť na čistú utierku a natrhajte do misy (nekrájajte!)
2. Pridajte nakrájanú šalátovú uhorku aj so šupkou,
3. nakrájané paradajky,
4. červenú papriku,
5. a zalejte výborným olivovým olejom - nešetrite ním.
6. Šalát osoľte bylinkovou soľou.
7. Pridajte uvarené fusilli,
8. a vyčarujte rýchlo dressing: v nízkotučnej kyslej smotane (väčšie balenie) rozmiešajte olivový olej, bylinkovú soľ, lyžicu bazalkovej pasty a dobre vymiešajte.
9. Dressing vlejte do misy s cestovinami, nastrúhajte na vrch tvrdý syr, postrašte čerstvou petržlenovou vňaťou, poriadne premiešajte a nechajte odstáť.
10. Dobrú chuť! Vynikajúco chutí dobre vychladený.