Pudingovo-vianočková bábovka (žemľovka)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vianočka, 500ml sladkej smotany, 250ml mlieka, 180g cukru, 4 žĺtka, 3 vajcia, 1 vanilka, 75g hrozienok

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýchlovka...

v pôvodnom recepte je táto žemľovka z croissantov....mne stačili aj vianočky...
natrháme na kusy do misy, nepoužila som vianočky obe celé, z druhej mi ostala približne jedna tretina
do kastóla dáme zohrievať mlieko a smotanu
zapneme si trúru na 160°C (ja mám teplovzdušku)
do mliekosmotany si dáme vanilkový cukor, kto chce, dá si 1 vanilkový lusk, mne musel stačiť ten cukor:o)poprípade vanilkovú arómu...
vajíčka so žĺtkami zmiešame s cukrom a potom k nim pridáme tochu teplého mlieka z kastrólika
vyšľaháme
mlieko nenecháme zovrieť, len ho riadne zohrejeme a potom pridáme vymiešané vajíčka
ja som hrozienka nemala, ale vianočky ich vo vnútri mali, takže by ani nebolo treba...pridala som aj niekoľko pokrájaných sušených kúskov ananásu
vzniknutý puding zo smotany, mlieka, cukru a vajec prelejeme do misy s vianočkami
zamiešame
vymastíme formu na bábovku, alebo akúkoľvek inú
a dáme do nej hmotu
pečieme asi 30 minút
po 30 minútach tam šikmo zapichneme nôž
a keď je čistý a neolepený, tak je hotová
takto nemá vyzerať:o)ešte chvíľu dopiecť, alebo to urobte ako ja, vypnite rúru a nechajte tak a za pár minút už bude
po miernom vychladnutí vyklopte na tanier
môžte podávať teplé, či studené...čisté, či s pudingom...
mne sa puding už variť nechcelo, tak som vymiešala biely jogurt s cukrom a ozdobila ovocím, Dobrú chuť!!! Mňam!