*vynikajúci jahodovo-rebarborový koláčik*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: - 120 g masla - 120 g práškového cukru - pól lyžičky soli - 1 vajce - 250 g hladkej múky Plnka: - 200 g rebarbory - 1 lyžička mletej škorice - 300 g jahôd - 0,15 l šľahačkovej smotany - 5 vajec - 1 vrecúško vanilínového cukru - 100 g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo, cukor, soľ a vajce vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku a vypracujeme vláčne cesto. Na hodinku odložíme na chladné miesto. Cesto rozvaľkáme na kruh (mne sa to cesto vždy dosť trhá, tak to na plechu potom čistými rukami upacičkujem), vložíme do formy, kraje cesta vytlačíme na okraj formy a popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova.

Predpečený koláč vyberieme, vlejeme šľahačkovú zmes, rovnomerne rozložíme ovocie, vložíme späť do rúry a pri teplote 180 C pečieme 40 minút.

Plnka: Rebarboru umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky a 5 min. dusíme so škoricou a so 100 ml vody. Jahody očistíme a rozkrojíme na štvrtky. Smotanu rožšľaháme s vajcami, vanilkovým a práškovým cukrom a nakoniec do toho vlejeme rebarborovú zmes.

Dobrú chuť :-))