Nebeská Máňa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 4 vajcia, 10PL oleja, 10PL horúcej vody, 1/2 bal. prášku do pečiva
Krém: 3/4 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 200g kryštálového cukru, 3 kyslé smotany
1 a 1/2 bal. piškótov, káva, rum, šľahačka v prášku, strúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám od tety z Berouna...

najprv si uvaríme puding, ja mám na fotke cukor práškový, ale nepomýľte sa, ide tam kryštálový cukor
zo surovín na cesto si upečieme piškótový korpus a necháme vychladnúť
kým nám korpus vychladne, isto už máme studený aj puding, tak do neho vmiešame tri kyslé smotany
na ten môj puding som trošku zabudla, tak mi celkom stuhol, preto sa mi pri mixovaní vytvorili hrudky
vymixovaný puding so smotanami
polovicu krému natrieme na korpus
poukladáme hnedých piškótových vojačikov pekne vedľa seba - piškóty si namáčame do kávy s rumom a ukladáme na krém
natrieme druhú polovicu krému
vyšľaháme si šľahačku v prášku - podľa návodu. Ak sa vám zvýši trošku kávy s rumom, tak ešte pred šľahaním prilejte do mlieka a tak vsypte šľahačku
postrúhame čokoládu a dáme do chladničky.

Dnes sa mi nejako od rána nedarí, takže tak to aj vyzerá :-) Ale aj napriek tomu, že sa mi zhrudkovatel puding, aj že sa mi vybili baterky vo foťáku, koláčik je chutný. Dúfam, že vám sa podarí lepšie :-)

Dobrú chuť :-)))