*♥*Karfiolové krokety - jednoduché a dobré*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 stredný karfiol, hladká múka, 2 vajcia, strúhanka, soľ, vegeta, mčk, trocha jarnej cibuľky s vňaťou (môžeme nahradiť cibuľou+petržl.vňaťou), olej ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Manželovi chutia dokonca viac ako vyprážaný karfiol a ja ich robím radšej, lebo je to menšia babračka ako s obaľovaním a vyprážaním karfiolu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka, zlejeme vodu a necháme vychladnúť karfiol. Dáme ho do misy a trocha ho roztlačíme (nie na kašu), pridáme vegetu, mčk, nadrobno posekanú cibuľku s vňaťou, vajcia a premiešame. Pridáme hladkú múku (ja to robím odoka), aby sme hmotu trochu zahustili. Nepridávame zbytočne veľa múky, skôr by som povedala, čo najmenej. Musí jej však byť toľko, aby sa dali formovať mäkké fašírky. Hneď ako sformujeme kroketku (neformujte príliš veľké, aby sa nelámali), vložíme ju do strúhanky a potom do panvice s olejom. Smažíme ich dozlatova. Podávame so zemiakmi na všeliaké spôsoby a s tatárskou.