TARATOR - osviežujúca studená polievka na horúce dni



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 väčšia uhorka *
1 liter acidofilného mlieka *
1,5 - 2 dcl vody *
soľ *
3 PL posekaných vlašských orechov *
3 strúčiky cesnaku *
1 PL kôpru *
2 PL olivového oleja *
(ľad)

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto vynikajúcu bulharskú polievku bez varenia jedávame často v horúčavách. Je jednoduchá, zdravá, osviežujúca a pripravená za chvíľu.

1. Uhorku ošúpeme a krájame v 3 fázach - najskôr pozdĺžne na plátky, tie potom na pásiky a nakoniec na drobné kocôčky. Krájanie na malé kocky je treba dodržať a uhorku NESTRÚHAŤ, lebo by pustila šťavu a nezostala by chrumkavá.
2. Nakrájanú uhorku dáme do misy, zalejeme acidofilným mliekom, ak je hustejšie, môžeme ho zriediť vodou.
3. Pridáme soľ podľa chuti,
4. nasekané orechy,
5. prelisovaný cesnak,
6. kôpor,
7. olivový olej ...
8. ... a všetko dobre zamiešame. Podávame dobre vychladené, prípadne s kockami ľadu. Dobrú chuť!