Demikát
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky * cibuľa * bobkové listy * rasca * soľ * bryndza * mletá červená paprika * mlieko * cesnak
POSTUP PŘÍPRAVY
recept je z prílohy v jednom časopise
|
zemiaky nakrájame na malé kúsky |
|
pridáme nakrájanú cibuľu |
|
bobkové listy, rascu, soľ |
|
zalejeme vodou a varíme do mäkka - v pôvodnom recepte sa cibuľa, listy a rasca mali dať až keď budú zemiaky mäkké ale ja som dala radšej na začiatku |
|
medzitým si bryndzu rozmiešame s paprikou a rozriedime mliekom |
|
viď takto :)) |
|
keď sú zemiaky mäkké |
|
pridáme rozmiešanú bryndzu |
|
a dolejeme ešte mlieko, podľa požadovaného množstva, na záver dochutíme soľou a cesnakom |
|
hotový demikát :) |