Rezne trochu inak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčová krkovička,karé,alebo kuracie prsia,soľ,mleté čierne korenie,strúhanka,vajcia,1/4litra vody,bujón,máslo,olej na praženie,citrón.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäsko trošku predklepeme,osolíme a okoreníme. Dáme do vyššej nádoby,kde máme pripravenú strúhanku a vklepeme do rezňov čo najviac.Namočíme ich do vopred pripravených a rozpružlovaných vajec,dáme na rozpálený olej a zprudka opečieme.Ukladáme na plech.V 1/4litri vody si uvaríme kocku bujónu s 1/8 másla /keď robíme rezne z krkovičky,dávame menej másla/.Takto hotové a naukladané mäsko polejeme bujónovým vývarom a šupneme do rúry .Pečieme na 200°C.Podávame s ryžou,alebo ako ja s tarhoňou.Hotové môžme pokvapkať citrónom.Sú mäkké ako perinka:-)))
Aaaaa...aby som nezabudla!!! Predtým,ako začneme baštiť túto dobrotku,ľuďom ktorí sa vedia sčemeriť,ako ja..odporúčam štamperlík fernetu,alebo domácej slivovičky :-))) Dobrú chuť a na zdravie!