Bazová malinovka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
40 kvetov bazy * 2 litre vody * 2 kg kryštálového cukru * 0,5 g kyseliny citrónovej * 3 olúpané a pokrájané citróny
POSTUP PŘÍPRAVY
Bazová malinovka chutí najlepšie ľadovo vychladená..... ale nie je nad výborné pivo!!!!!!!!! :-)))))))))))
|
1. Na výbornú bazovicu treba ísť najskôr nalopkovať bazu. Na 2,5 litra bazového sirupu nalopkujte okolo 40 kvetov bazy, z kvetov straste mušky a všetku pliagu, ktorá sa na kvetoch udomácnila. 40 kvetov bazy sa Vám ľahko zmestí do maličkej igelitky. |
|
2. Laurinku lopkovanie veľmi bavilo :-)) Bazu nezbierajte pri ceste a najlepšie je zbierať ju ráno. |
|
3. Bazu doma dobre opláchnite studenou vodou, |
|
4. a namočte do 2 litrov studenej vody na 24 hodín. |
|
5. Na druhý deň ju cez hustú gázu alebo čistú utierku poriadne preceďte. |
|
6. Do precedenej voňavej bazovej vody nasypte 2 kg kryštálového cukru (kľudne dajte aj menej, mne sa to zdalo veľmi veľmi presladené, zariaďte sa podľa seba) |
|
7. ..... pridajte jednu kávovú lyžičku kyseliny citrónovej, |
|
8. a 2-3 nakrájané a olúpané citróny. Nechajte prejsť varom a potom varte ešte asi 20 minút. To je všetko. |
|
9. Sirup opäť preceďte cez sitko a nechajte vychladnúť. |
|
10. Bazový sirup rieďte vodou v pomere 1:3, výborne chutí ľadovo vychladený, namiesto ľadu pridávajte do pohára radšej zmrznuté gulôčky na ochladenie nápoja - ľad by sirup moc rozriedil. Nech Vám šmakuje a ja si dám jedno nealko pivko. |