*Muffinky s jablkom a skoricovou plnkou*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 jablko * cesto: 3,5 dl hladkej muky * 1,5 lyzicky prasku do peciva * 2 lyzicky vanilkoveho cukru * 125 g masla/margarinu na pecenie * 1, 75 dl jemneho krystaloveho cukru * 2 vajicka * 1, 25 dl mlieka * skoricova plnka: 1, 25 dl hladkej muky * 0,75 dl jemneho krystaloveho cukru * 2 lyzice mletej skorice * 60 g roztopeneho masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Skorica ma okrem uzasnej vone a vybornej chuti aj posilnujuce ucinky. Presne to som dnes potrebovala, tak som si upiekla tieto muffinky :)

1. jablcko osupeme, umyjeme, vyberieme jadernik a nakrajame na tensie mesiaciky..
2. v mise zmiesame muku, prasok do peciva a vanilkovy cukor..odlozime na bok, budeme potrebovat neskor..
3. v inej mise vyslahame maslo s cukrom..ja som pouzila aj hnedy cukor, kludne tak spravte aj vy..
4. po jednom zaslahame vajicka..
5. prilejeme mlieko a opat vymiesame..na tuto cast odporucam pouzit elektricky slahac..
6. a spojime s mucnou zmesou, ktoru sme si na zaciatku pripravili...cesto ma tuhsiu konzistenciu, nie je tekute..
7. skoricovu plnku si pripravime takto: roztopime maslo a v mise zmiesame muku, cukor (opat mozete pouzit hnedy alebo mix obycajneho a hnedeho), skoricu a roztopene maslo..
8. vznikne vam taketo nieco..kludne by sa to mohlo volat "posypka" :)
9. a prejdeme k hlavnemu bodu programu: muffinkovu formu vystelieme kosickami ktore plnime cestom asi do jednej polovicky..zo skoricovej posypky oddelime priblizne polovicku a posypeme nou cesto v kosickoch..
10. do kazdeho kosicka jemne zatlacime mesiacik jablka..
11. a jablko prikryjeme zvysnym cestom..na vrch este spravime ciapocku z druhej polovice skoricovej posypky..bude toho kopcom, ale nic sa nedeje, v rure sa to pekne zaobli a spoji...:) z tejto davky mi vyslo 18 ks rovnocennych muffiniek, cize som vyuzila veskere muffinkove plechy, ktore mam :))
12. muffinky supneme do vopred vyhriatej rury na 180 stupnov a pecieme 20-25 minut..v knizke sa uvadza, ze muffiny sa maju piect 25-30 minut, ale mojim to nebolo treba, stacilo im cosi vyse 22 minutiek..radsej odsledujte..:) po vybrati z rury nechat trosku vychladnut a potom uz len vychutnavat..*dobru chut*