Roláda z mletého mäsa
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg bravčové plece,
250 ml mlieka,
soľ, mleté čierne korenie,
horčica,
šunka,
tvrdý syr, alebo plátkový,
kyslá smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme, prilejeme mlieko, premiešame a odložíme na celú noc do chladu. Zmes rozdelíme na 2 časti. Rozložíme ju na vlhkú utierku, povrch uhladíme a potrieme horčicou. Poukladáme plátky šunky a syra. Pomocou utierky roládu zvinieme a položíme do vymasteného pekáča. Potrieme rozmiešanou smotanou, podlejeme vodou a dáme piecť. Počas pečenia potierame smotanou. Takto si pripravíme 2 rolády.
Ako plnku môžete použiť rôzne zvyšky z chladničky - dusenú zeleninu, šampiňóny, kápiu, praženicu...
Je to výborná pochúťka ako za tepla, tak aj za studena na misu