Hovädzie mäso na horčici
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hovadzie maso (alebo bravcove) * plnotucna horcica * cibula * sol * cierne korenie mlete
POSTUP PŘÍPRAVY
Citaj dalej...
|
Masko si nakrajame na platky, jemne naklepeme, osolime, ociernokorenime. Dnes som robila z bravcoveho pliecka. |
|
Z jednej strany potrieme plnotucnou horcicou |
|
Na rozpalenom oleji v hlbsej panvici alebo nizsom hrnci prudko opecieme najprv horcicovou stranou. Potom otocime a opecieme aj z nenatretej strany |
|
Ked robime vacsie mnozstvo masa, opecene kusky vyberame na tanier a poopekame ostatne. |
|
Poopekane maso vratime do hrnca, pridame nadrobno nakrajanu cibulu (mozeme ju opiect na oleji, na ktorom sme opekali maso, ale netreba) a zalejeme vodou. Pridame 1-2 CL horcice a prikryte dusime |
|
Ked je maso makke, dosolime, okorenime, podla chuti mozeme pridat viac horcice a zahustime solamylom rozmiesanym v troske vody. |
|
Podavame s ryzou alebo tarhonou a kyslou uhorkou. Ako som uz spominala,dnes som robila z bravcoveho,ale zda sa mi,ze z hovadzieho je to trosku chutnejsie. :o) |