Tortilla s paradajkami alebo špecialitka pre hostí ''''''''



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 1 kg zemiakov, asi 1 kg paradajok, 1-2 zelenej papriky , cca 250-300g klobásky (alebo hocijaké mäsko čo máte napríklad je to výborné s mletým mäskom na spôsob čevabčiči), 50 ml oleja,2 strúčiky cesnaku,250 ml smotany na šľahanie, 1 PL kyslej smotany, 1 kl vegety (taká kopcovitá), soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, čerstvú bazalku ,maslo na vymazanie misy , 3 vajíčka , 200g tvrdého syra

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak a postup dohodený .... ak niekto nemá rád klobásku tak dá napríklad špekačky alebo párok ,alebo kuracie mäsko vopred upečené odporúčam ak to robíte z nových zemiakov, je to výborné aj s mletým mäskom ..... Včerajšej návšteve to veľmi chutilo .K tomu ešte super čerstvý šalátik a niet čo dodať.... Dobrú chuť....

Hurá už máme papriky,paradajky,nové zemiačiky hi hi hi
Klobásku nakrájame ....
nastrúhame syr....
Vymažeme zapekaciu misu maslom ...
Nazbierame si bazalku .... toto je kríčková
a toto klasická .....
na jemno nakrájame .............
pripravíme si taký olejový zábal na zemiaky.....olej,soľ,MČK,rasca,bazalka,cesnak ....všetko spolu dobre zmiešame ....
nalejeme ho na zemiaky,ktoré sme na tenké plátky nakrájali.....tak isto si nakrájame aj paradajky a papriku na také tenké slížiky....
Dobre premiešame a necháme asi tak 5 minút stáť....
Do vymazanej misy na dno rozložíme vrstvu zemiakov.....
potom obložíme paradajkami...
klobáskou .....
a tenkými slížikmi papriky..... a celý proces opakujeme pokiaľ máme suroviny....vrchná a zároveň posledná vrstva budú paradajky....
asi takto :-))
Nakoniec zalejeme smotanou na šľahanie,kyslá smotana,vegeta,vajíčka....dobre pomiešame a ....
vylejeme....
dáme zapiecť....prikryté asi tak 40 max 50 minút ( záleží od rúry) dusíme....Potom celý vrch posypeme strúhaným syrom a zapečieme 200-220 °C kým sa syr nerozpustí.....Prajem dobrú chuť .... u nás to malo úspech ale ako sa vraví tisíc ľudí , tisíc chutí ..... :-))))