*♥*Bravčové dusené plátky na šampiňónoch*♥*
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
800 g br. guľatého pliecka (stehno), cibuľa, dijonská horčica, soľ, mčk, 1/2 čL vegety, troška chilli, kúštik údenej slaninky (nemusí byť), 20 dg šampiňónov, 1 vajco natvrdo, 2 čL solamylu
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
|
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pláty. Naklepeme |
|
Po obidvoch stranách osolíme, okorením mčk a potrieme dijonskou horčicou. Necháme chvíľu postáť. |
|
Cibuľu pokrájame a speníme na oleji |
|
Plátky mäsa prudko opečieme po obidvoch stranách, aby sa uzavreli póry a nevytekala z mäsa šťava. |
|
K mäsu pridáme troška rozpraženej slaniny a podlejeme vodou. Prikryjeme a dusíme. Ja robím v papiňáku, dusenie trvalo cca 20 minút. |
|
Zatiaľ si pripravíme šampiňóny, umyjeme ich a nakrájame na plátky. V mojom prípade stačilo len vybrať ich z mrazáku. Prihodíme ich k mäsu a necháme spolu povariť. Stačí 5 - 7 minút. (zabudla som odfotiť) |
|
V troške studenej vody rozmiešame 2 lyžičky solamylu (alebo gustinu) a vlejeme do vriacej šťavy. Prichutíme vegetou a chilli. Povaríme ešte 2 - 3 minúty. Do hotového pridáme na kocky pokrájané vajíčko. (Možno pridať ešte na kocky nakrájanú sterilizovanú uhorku) |
|
Prihodiť k tomu tarhoňu, trochu kečupu, hlávkový šalát a fertig :) |