Banánová zmrzlina s arašidovo-čokoládovou polevou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na zmrzlinu***banány, cukor, jemný tvaroh, šľahačka, asi pol čl kys.citrónovej***Na polevu*200g salka, 100g arašidového masla, 100-150g čokolády, voda podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmrzlinu si vyrobíme tak, že 2-3 banány rozmixujeme v troche mlieka a zmiešame s tvarohom, cukrom podľa chuti a vyšľahanou šľahačkou. Keďže sú samotné banány trochu fádne pridáme trošku kys.citrónovej
.
Toping, alebo polevu si vyrobíme tak, že dáme zohrievať salko do kastróla, pridáme arašidové maslo a horkú čokoládu rozlámanú na kúsky. Miešame a keď sa všetko krásne rozpustí ešte rozriedime podľa potreby, lebo chladnutím zhustne, tak aby bol akurát.

Zmrzlinu, akúkoľvek máte doma, nemusí byť banánová, naservírujeme a polejeme krémom a posypeme drvenými slanými arašidami.

Obrázkový postup na výrobu zmrzliny nájdete u mňa v receptoch s názvom smotanovo-jahodová zmrzlina, len použijete banány, ak chcete banánovú.
Tento arašidovo-čokoládový krém na zmrzlinu robila včera Nigela....a veľmi ma zaujal.....a nesklamal, myslím, že sa bude hodiť aj na iné, ako len na zmrzlinu....
Dala som si to na čerstvý banán, no balada!!!

Otvoríme si konzervu salka, hovorím, teda píšem to preto, lebo vám chcem dať do pozornosti tento úúúúžasný otvárač na konzervy od Tupperware....oplatí sa zainvestovať, otvára tak, že žiadne okraje nemá ostré a vytvorí vám bezpečný vrchnáčik, tiež bez ostrých okrajov...no perfekt.
salko prelejeme do kastrólika, nie celé, asi dve tretiny...dáme zohrievať a pridáme nalámanú čokoládu...
a arašidové maslo, dala som tri riadne polievkové lyžice
všetko necháme rozpustiť a potom rozriedime prevarenou vodou na požadovanú hustotu
LAHÔDKA PODĽA NIGELY!!!! My sme si dali ten krém ešte teplý na zmrzlinu...to sa nedá popísať.....slané arašidy nemáme, tak som dala len mandľové lupienky....Nigela povedala návšteve, ktorá na tú zvláštnu kombináciu pozerala s nedôverou, že keď to ochutná, tak jej bude lupene ruží rozosievať všade kam sa pohne:o)))