Hrnčekový tvarohovo rebarborový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento nenáročný koláčik mám od mojej mamky. Jeho výhodou je, že je nenáročný na prípravu a ostáva dlho vláčny. Môžeme ho upiecť len s bielym a kakaovým cestom - po upečení po sypeme práškovým cukrom, alebo môžeme pridať ovocie, alebo ovocie a tvaroh, ako som to urobila ja. 2 kyslé smotany, 1/2 l hrnček práškového cukru (dávam menej), 1/2 l hrnček polohrubej múky, 1 dcl oleja, 1 vajce, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 Zlatý klas, 1 lyžica kakaa, troška prášku do pečiva, 1 tvaroh, trocha práškového cukru, 1 vajce, 1 kávová lyžička Solamylu Rebarbora

POSTUP PŘÍPRAVY

Smotanu dobre vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vajce, olej.
Zmes rozdelíme na dve polovice.
Do jednej pridáme Zlatý klas a do druhej kakao.

Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme najskôr cesto so Zlatým klasom a na to cik cak nalejeme kakaové cesto.
Rebarboru ošúpeme, nakrájame a husto ňou po sypeme celý koláčik.

Tvaroh vymiešame s cukrom, vajcom a Solamylom. Zoberieme lyžicu a robíme kôpky na rebarboru.
Dáme upiecť.

Ešte raz