Zapekané rezne v dijonskej horčici



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 500 gr. mäsa (napr. bravč. karé, alebo kuracie mäso): 4 vajcia, strúhanka Na omáčku: 3 dcl vody, 2 PL lyžice dijonskej horčice, 2PL kečupu, 1/2 PL vegety.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rezne si vyklepeme a obalíme v strúhanke. Strúhanku silno popritláčame. Mäso nesolíme!!! Pretože ho ochutí omáčka, v ktorej sa bude piecť. Obalené rezne v strúhanke omočíme v rozšľahaných vajciach (neosolených!) a prudko vysmažíme z oboch strán.

Mäso uložíme kaskádovito do zapekacej misy, ktorú sme si potreli maslom.
V miske poriadne rozmiešame 3dcl vody, 2PL dijonskej horčice, 2PL kečupu a 1PL vegety. Touto omáčkou zalejeme mäso.
Dáme zapiecť na 200´C prikryté alobalom cca 20 min. a potom ešte odokryté dopečieme tak 15 min.
Hotovo!