Tvarohové koláčiky s rebarborou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept na cesto som už dávnejšie objavila niekde na internete, bohužiaľ som si nepoznačila od koho ten receptík je. Dúfam, že sa dotyčná pani nenahnevá... Mierne som ho upravila. 400 g múky hladkej, 100 g múky polohrubej, 100 g kryštálového cukru, 2 Dcl mlieka, troška rumu, 40 g droždia, trocha citrónovej kôry, 2 vajcia, štipka soli, 2 Dkg masla, 2 lyžice oleja, kávová lyžička sadla. Na náplň: 1 tvaroh, 10 Dkg práškového cukru, malú lyžičku Solamylu, 1 vanilkový cukor, 1 vajce. Rebarbora

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme asi 1,5 hodiny kysnúť.
Potom vyvaľkáme, rozkrájame na štvorce, ktoré zabalíme do buchtičiek. Pohárom namočeným v múke urobíme jamky, ktoré naplníme tvarohovou náplňou - tvaroh vymiešame so žĺtkom, cukrom, vanilkou, solamylom a pridáme tuhý sneh z bielka. Na náplň naukladáme rebarbou. Okraje koláčou potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po upečení pocukrujeme.

Tá pani písala, že zásluhou 3 druhov tuku netvrdnú a sú vláčne. Môžem to len potvrdiť.