Ako sa vám vyhnú kliešte! :)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Milé mamičky, nižšie uvedený recept sa ku mne dostal náhodou mailom a po prečítaní som usúdila, že by mnohé z vás zaujal. Nevedela som, kam ho zaradit, ale v podstate ide o "recept", len finálny produkt prosím nepite - treba ho naniesť na telo! :) Ak ho niektorá z vás vyskúša, dajte vedieť!

POSTUP PŘÍPRAVY

Citujem tak ako som dostala...

"Ako sa Vám vyhnú kliešte

Tento recept priniesla 1 pani zo Švédska a minulý rok ho 1 známa úspešne vyskúšala so synom a neterou. V deň keď plánovali výlet do lesa, sa všetci nasprejovali doleuvedeným odvarom. Nestihol to jedine 1 chlapec, ktorého neskôr doviezli rodičia. Po návrate z lesa mal on jediný nanešťastie kliešťa.

Vyskúšajte!

1 vrecúško rozmarínu (dostať v obchode ako prísadu do jedla)
1 liter vody
1 lyžica bieleho vínneho octu

Dáme variť liter vody. Keď sa voda varí, odstavíme ju a dáme do nej luhovať 1 vrecko rozmarínu až do vychladnutia. Odvar scedíme a pridáme 1 lyžicu bieleho vínneho octu. Odvar prelejeme do sprayových fľaštičiek a uchovávame v chladničke. Pred výletom do prírody si nasprejujeme časti tela.

Ďalší účinný prostriedok pre dospelých je užívanie cesnakových tabliet, tie však musíte začať užívať skôr ako plánujete kemp v prírode. (Cesnakové tabletky užívajú aj lesní robotníci vo Švédsku preventívne proti kliešťom.) "