Avokádový dip s pečenými zemiakmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pečené zemiaky 2 veľké zemiaky, olivový olej na potretie, sladká paprika na posypanie, mletá rasca na posypanie Dip 1 strúčik cesnaku roztlačiť, 1 limetka, 2 lyžice panenského olivového oleja, 2-3 lyžice nadrobno posekanej koriandrovej vňate, 1 paradajka bez jadier nadrobno nakrájaná, 1 lyžica najemno posekanej červenej cibuľe, 2 lyžice najemno nasekanej uhorky, čierne korenie, rôzna nakrájaná zelenina

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky nakrájať na dlhé mesiačiky, olej, rasca, paprika a upiecť.
DIP - do mixéra vnútro avokáda, limetkovú šťavu, cesnak, olivový olej. Vymixovať, dať do misky a vmiešať koriander, paradajku, cibuľu, uhorku, ochutiť korením. Podávať s kúskami zeleniny.