Ríbezľový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:5 žĺtkov,100g práškového cukru,1 vanilkový cukor,150g Hery,1 dl mlieka,270g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: ríbezlé (môže byť aj mrazené) 5 bielok, 270g práškového cukru, mandľové lupienky alebo posekané orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

xxxx

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a herou. Pridáme mlieko, múku a prášok do pečiva. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech.
... poukladáme naň ríbezlé.
Z bielok a cukru ušľaháme tuhý sneh a natrieme ho na ovocie.
Vrch posypeme mandľovými lupienkami alebo posekanými orechmi...
Ja som dala takéto, ale aj varianta s orechmi je tiež výborná.
Dáme upiecť pri teplote 180 C asi 30-35minút.
a upečený... Necháme vychladnúť a krájame na kocky.
Mňam, je osviežujúci... proste pán koláč. Tento receptík už robím dva roky a nikdy ma nesklamal. Mám ho s nejakého časopisu, teraz si nespomeniem- dosť ho propagovala Jarka Hargašová. Tak dobrú chuť!