Ríbezľový koláč
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:5 žĺtkov,100g práškového cukru,1 vanilkový cukor,150g Hery,1 dl mlieka,270g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva.
Plnka: ríbezlé (môže byť aj mrazené)
5 bielok,
270g práškového cukru,
mandľové lupienky alebo posekané orechy
POSTUP PŘÍPRAVY
xxxx
|
Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a herou. Pridáme mlieko, múku a prášok do pečiva. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech. |
|
... poukladáme naň ríbezlé. |
|
Z bielok a cukru ušľaháme tuhý sneh a natrieme ho na ovocie. |
|
Vrch posypeme mandľovými lupienkami alebo posekanými orechmi... |
|
Ja som dala takéto, ale aj varianta s orechmi je tiež výborná. |
|
Dáme upiecť pri teplote 180 C asi 30-35minút. |
|
a upečený... Necháme vychladnúť a krájame na kocky. |
|
Mňam, je osviežujúci... proste pán koláč. Tento receptík už robím dva roky a nikdy ma nesklamal. Mám ho s nejakého časopisu, teraz si nespomeniem- dosť ho propagovala Jarka Hargašová. Tak dobrú chuť! |