Klárka - orechové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

35 dkg polohrubej múky, 3 žĺtky, 4PL mlieka, 2dkg droždia, 25dkg palmarínu. Plnka: 2,5dcl mlieka, 25dkg mletých orechov, 3dkg masla, 25 dkg práškového cukru Sneh zo 6 bielkov, 6 PL kryštál. cukru, posekané orechy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku a potom s ostatnými prísadami vymiesíme cesto. Rozdelíme ho na dve časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme, dáme na vymastený a múkou posýpaný plech. Cesto natrieme džemom, dáme naň plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Popicháme vidličkou a tak necháme stáť 1 hodinu.
Plnka: zomleté orechy sparíme s mliekom, pridáme maslo, cukor a vymiešame. Plnka je dosť riedka ale taká má byť.
Po odstáti 1 hodiny dáme zákusok piecť asi pri 200°C. Ešte na nie celkom dopečený natrieme vyšľahaný sneh zo 6 bielkov a cukru a posypeme sekanými orechmi, dáme zapiecť ale už pri menšej teplote.

xxx