Ryžový nákyp



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

34 dkg ryže,1 liter mlieka,18 dkg kryštálového cukru,štipka soli,1/2 masla,4 žltky,marhuľový kompót(alebo na aký máte chuť) Sneh na vrch:3 bielky,3 lyžice kryštál.cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

Ryžu si dáme variť v 1 litri mlieka s 18 dkg cukru a štipkou soli.Uvaríme do husta,aby sa mlieko vyparilo
Kým sa nám varí ryža vymiešame si 1/2 masla so 4 žltkami
Keď je ryža uvarená do teplej pridáme vymiešané maslo
Vyšľaháme si tuhý sneh zo 4 bielkov
a takisto primiešame k zmesi
Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča dáme ryžu a poukladáme odkvapkané marhule
A prikryjeme druhou polovicou ryže
A šup s ním do rúry
Keď sa nám zdá,že je už skoro upečený tak vyšľaháme sneh z 3 bielkov a 3 lyžíc kryšt.cukru a potrieme ním vrch nákypu
a znova do rúry zapiecť ale už pomaly pri nižšej teplote
No a už je hotový len vychladnúť
A už sme aj ochutnali