mäsové guľky s reďkovkovou omáčkou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 ks cibuľa,
15-20 ks stredne veľkých reďkoviek,
olej,
jedna kocka zeleninového bujónu,
0,5 l vody,
soľ,
čierne mleté korenie,
majoránka,
0,5 kg mletého mäsa,
asi 5 PL jemných ovsených vločiek,
0,5 dcl bieleho vína,
hladká múka.
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuľku nakrájame a na oleji speníme do sklovita, pridáme na mesiačiky nakrájané reďkovky, kocku bujónu, 0,5 l vody a dusíme.
Do mletého mäsa pridáme podľa chuti soľ, korenie, majoránku, víno a ovsené vločky, dobre premiešame a tvarujeme menšie guľky, ktoré obalíme v múke a na oleji ich prudko opečieme zo všetkých strán. Vložíme ich do reďkovkovej omáčky a spolu ešte dusíme.
Podávame s varenými zemiakmi, ryžou alebo chlebom.