Domáci chlieb-EMILKO



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

465 g múky/ 315g hladká, 150 výberová/ ¼=10,5g čerstvého droždia/3,5g suš.droždia 1 PL cukru 125 ml mlieka 150 ml vody (teplej) 1,5 PL olej 1,5 ČL soli 1 ČL melta (na stmavnutie chleba) 1 ČL ľan(podľa vlastného uváženia a chuti) 1 PL rasce(najlepšia je celá,dodáva výraznú chlebovú vôňu a chuť) 1ČL ocot(aby sa chlieb nemrvil) 1-2 uvarený, postrúhaný zemiak

POSTUP PŘÍPRAVY

Domáca pekáreň - Biffinet



Najprv si dáme do pekárničky tekuté prísady+postrúhaný uvarený zemiak.
Potom si pripravíme zmes múky,pridáme rascu,ľan,meltu.Môžeme pridať aj iné ingreidencie
podľa chuti.Takto pridáme zmes múky do pekárničky.Do jedného rožka dáme soľ.V strede
zmesi si urobíme malú jamku do ktorej nasypeme cukor a na cukor dáme rozdrvenú štvrťku droždia.Nádobu
potom vložíme do pekárne nastavíme na program základný,750g,kôrka tmavá a zapneme pekárničku.
Moje deti si ho nevedia vynachváliť.

125 ml mlieka 150 ml vody (teplej)
pridáme olej
pripravíme si múku,pridáme ľan(ja som dal sezam)
rascu
meltu
do nádobky pridáme ocot
uvarený a postrúhaný zemiak
k múke primiešame cukor
vsypeme do nádobky
do rohu dáme soľ
odrežeme si štvrťku droždia
rozmrvíme ju do prostriedku pripravenej múky
dáme do pekárničky a pečieme.Program základný,750g,tmavý.