*♥*Dusené cibuľové rezne*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

70 dg karé, soľ, mčk, strúhanka, 3 vajcia, 2 - 3 PL mlieka, 2 velikánske cibule, 1 čL sladkej červenej papriky, asi 4 PL oleja, kúsok šunky (alebo údeného mäsa) Zálievka - 1 hrnček vody, 1 PL horčice, 2-3 PL kečupu, 1 čL vegety, 1 čL zmesi na steak, 1 PL roztopeného masla (ja dávam radšej olej)

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

Karé nakrájame na rezy, nakrojíme okraje a vyklepeme. Ak sú rezy príliš veľké, prepolíme ich, aby sa nelámali, keď bude jedlo hotové (lebo sú dosť mäkké), ale nie je to podmienka. Plátky mäsa rozložíme na dosku a osolíme a okoreníme mčk.
Potom zoberieme mikroténové vrecko, dáme doň strúhanku a rezne v nej postupne vyklepávame (takto nebudeme mať strúhanku po celej kuchyni).
Rozšľaháme tri vajcia s 3 PL mlieka a trochou soli, dáme rozpáliť na panvicu olej a rezne postupne namáčame do vajec, necháme trocha stiecť a šup s nimi na panvicu.Opečieme ich narýchlo po obidvoch stranách a vyberieme na tanier.
Cibule ošúpeme, pokrájame na plátky, vhodíme do papiňáku, pridáme výpek z panvice a restujeme, pridáme trochu červenej papriky a kúsok pokrájanej šunky. Zalejeme hrnčekom vody a pridáme ingrediencie uvedené na zálievku. Do toho vložíme mäso, premiešame, aby bolo trochu prevrstvené cibuľovým základom. Dusíme asi 15 - 20 minút.