krémový punčový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hlavne veľa času

POSTUP PŘÍPRAVY

4 žĺtky, 12 dkg práškového cukru vymiešať do penista, pridať 12 dkg polohrubej múky , 3 lyžice teplej vody a 1/2 prášku do pečiva. Nakoniec pridáme sneh zo 4 bielok

Upiecť 3x tento piškót.

Sirup:
2dcl vody, 1 vanilkový cukor, 2 dcl jahodového sirupu, 1 lyžica kryštálového cukru, 1/2 punčovej príchute. Nechať zovrieť a vychladnúť.
Krém:
1liter mlieka, 4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor a 5 veľkých lyžíc maizeny. Z toho uvariť hustú kašu. Do vychladnutej dáme 1 dcl sirupu a šťavu z jedného citróna. Vymiešame a pridáme 1 vyšľahaný palmarin. 1. plát natrieme ríbezľovým džemom, priložíme druhý plát , ktorý pokropíme sirupom do ktorého sme pridali 1 dcl rumu. Trochu sirupu si necháme na tretí plát. Na namočený druhý plát natrieme krém . Priložíme tretí plát a pokropíme sirupom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva:
750 práškového cukru, 1 dcl sirupu, šťavu z 1 citróna, 0,5 dcl rumu. Vymiešame , natrieme na vrch, necháme stuhnúť a nakrájame.