Čína so sladkou kapustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento recept mám od môjho otca, ktorý výborne varí a rád skúša nové jedlá. Túto čínu robieva už pár rokov a vždy mi chutí akosi ináč, podľa toho, aké ingrediencie do nej dám. Prikladám popis, ako by mal vyzerať základný recept. Čo budete potrebovať: 1 pór (môžete nahradiť cibuľou), 400g králičieho alebo kuracieho mäsa, 50ml sójová omáčka, 2PL worčestrová omáčka, 2PL solamylu, 5 strúčikov cesnaku, 1ČL kari korenia, štipka muškátového oriešku, mleté čierne korenie, soľ, olej, zavárané šampiňóny, 250g hlávkovej kapusty

POSTUP PŘÍPRAVY

Deň vopred si musíte pripraviť mäso. Nakrájajte si mäso na malé rezance. Do nádoby dajte 50ml sójovej omáčky, 2PL worčestrovej omáčky, 2PL solamylu, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 1ČL kari korenia, trošku muškátového oriešku, mletého čierneho korenia, soľ a 2PL oleja. Dobre premiešajte a vložte do tejto zmesi nakrájané mäso. Nechajte stáť aspoň 24 hodín.
Na druhý deň si očistite hlávku kapusty a nakrájajte na tenké rezance. V hrnci dajte zovrieť vodu a po zovretí tam dajte kapustu a vodu trošku osoľte. Nechajte kapustu povariť max. 5 minút a zlejte z vody. Odložte na teplé miesto.
Na troške oleja orestujte na kolieska nakrájaný pór, po sklovatení pór vyberte a do nádoby vložte mäso. Pri miešaní mäso orestujte do mäkka. Ak budete mať zmes príliš pevnú, prilejte trošku vývaru. Pred dovarením vlejte scedené šampiňóny a ešte asi 5 minút duste. Odstavte, pridajte kapustu a pór, premiešajte a môžete podávať.