Tortičky pre moje detičky :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na jeden korpus: 5 vajec, 200g kryštálového cukru, 200g polohrubej múky, 5PL teplej vody,
1ČL kypriaceho prášku

krémová plnka (rozpis na obe torty): 1l mlieka, 3 bal. Zlatého klasu, 500g kryštálového cukru,
3 bal. vanilkového cukru, 4PL polohrubej múky + 3ks Hera

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: bielky oddelíme od žľtkov, vyšľaháme na tuhý sneh (ja pridávam aj štipku soli), pridáme polovicu cukru a vyšľaháme nahladko. Zvyšok cukru vymiešame so žľtkami, prilejeme vodu a ešte chvíľku šľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a polovicu múčnej zmesi primiešame do žľtkovej hmoty. Potom ručne metličkou opatrne primiešame polovicu snehu, pridáme zyšok múky, premiešame a nakoniec zvyšný sneh. Nalejeme do tortovej formy, na dno ktorej sme dali papier na pečenie a šup šup do rúry.

Krém: všetky suroviny okrem masla si uvaríme na hustý puding, ešte do teplého vmiešame kúsok masla a necháme vychladnúť. Najlepšie je si všetko pripraviť deň vopred.

Vychladnuté korpusy si prekrojíme, natrieme pikantným džemom, ja som použila malinový, potom krém, dáme dalšiu časť korpusu a znova džem a krém, navrch položíme znova korpus.

Lukáško má rád lentilky a čokoládu, tak jeho tortu som podľa toho ozdobila :-)
Luckinu tortu som potiahla hmotou z penových cukríkov marshmallow.

1 bal. penových cukríkov a 1PL citrónovej šťavy dáme do misky a zohrejeme v mikrovlnke (asi 20 sek.) Potom postupne pridávame práškový cukor a hmotu miesime umelohmotnou lopatkou - veľmi sa to lepí, takže toho cukru sa nebojte, pridáme ho toľko, aby nám vznikla hmota, ktorá sa dá miesiť.
Neochutnávajte a už vôbec nedajte ochutnať svojim detičkám, lebo z tej hmoty vám veľa neostane :-)

Nakoniec hmotu vyvaľkáme na doske poprášenej solamylom a obalíme tortu. Ozdobíme podľa fantázie. Z tejto hmoty som spravila aj ružičky.