ČERVENÁ ČIAPOČKA -jahodová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 150g masla,150g práškového cukru,1 balíček vanilkového cukru,3 vajcia,180g hladkej múky,2 ČL prášku do pečiva,6 kociek čokolády na varenie,100ml mlieka a tuk na vymastenie formy PLNKA : 200 ml smotany na šlahanie,1 PL nugátového krému,1 a 1/2 PL práškového cukru,1 balíček stužovača šlahačky,50g nasekaných lieskových orieškov,250g jahôd OKREM TOHO : 1 balíček šlahačky v prášku,150ml mlieka,1 balíček tmavej čokoládovej polevy,7 jahôd

POSTUP PŘÍPRAVY

je lahká svieža mňam

Zmäknuté maslo s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a vajcami vyšlaháme dopenista
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nastrúhanou čokoládou.Všetko dobre premiešame,prilejeme mlieko a spracujeme na hladké cesto
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a v rúre vyhriatej na 180 stupnov upečieme dozlatista / asi 40 minút /
Po upečení necháme korpus vychladnúť a pozdľžne ho rozrežeme píšu na 3 časti ale ja som iba na dve.
Smotanu vyšlaháme dotuha s nugátovým krémom,cukrom a so stužovačom.Opatrne primiešame oriešky.
Plnku natrieme na spodnú časť korpusu.Jahody umyjeme očistíme,nakrájame na plátky a poukladáme na krém.Jemne pritlačíme vrchný korpus.
Práškovú smotanu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale,potrieme nou povrch aj boky torty a zo zvyšku vytvoríme uprostred kôpku-nos.
Polevu roztopíme podľa návodu ,z balíčka odstrihneme malý konček a nakreslíme ofinu,vrkoče,ústa a oči.Nakoniec špáratkom namočeným do čokolády urobíme pehy.Zvyšné jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky.Tortu necháme aspon 2 hodiny tuhnúť v chladničke
Dobrú chuť
.