*♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Chudučký bôčik (alebo krkovička) - cca 0,75 kg, alobal, 2,5 čL soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL korenia na steak, 1 čL sladkej papriky, 1 čL sezamu, 1 čL grilovacieho korenia, 1 čL vegety, 1/4 čL chilli, 2 PL worchesterskej omáčky, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL kečupu, 3/4 dcl slnečnicového oleja, 8strúčikov cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Po uvarení a čiastočnom vychladnutí vyberieme kosti, prípadne chrupavky a necháme vychladnúť.
Pripravíme si kašičku na potieranie mäska.
Kašička - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať)
Kašičku zo všetkých strán navrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Odložíme do chladničky (najlepšie v uzatvárateľnej dóze) aspoň na dva dni. Šíri sa z toho omamná vôňa.
Podávame studené, nakrájané na rezy s chlebom alebo pečivom, zeleninou.

Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Potom vyberieme chrupavky (ak tam sú) a necháme vychladnúť.
Pripravíme kašičku na potieranie - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať)
zo všetkých strán ju vrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Necháme odležať v chladničke minimálne dva dni.
ešte jeden záber - ten povrch mäska je strááášne dobrýýý :-P mňam
Tá vôňa je neodolateľná a každý len odkrajuje... :-D
Podávame studené, nakrájané na rezy, s chlebom alebo pečivom, zeleninou.