Rebarborová "torta" s pudingom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 300g hladkej múky, 100g práškového cukru, 80g masla, 1 vajce, 2 lyžičky prášku do pečiva, 3 lyžice mlieka*****Plnka: 400 ml mlieka, 1 Zlatý klas, 2 žľtky, 50g masla, 250g mäkkého tvarohu, 2 bielky, 2 balíčky vanilkového cukru, 200g kryštálového cukru, 3 lyžice maizeny, 450g rebarbory*****

POSTUP PŘÍPRAVY

dolu...

Múku zmiešame s práškovým cukrom, práškom do pečiva, pridáme vajce, maslo a mlieko. Vypracované cesto odložíme do chladničky.
rebarboru nakrájame a zasypeme cukrom..
Z mlieka, zo žľtkov a Zlatého klasu uvaríme puding.Necháme vychladnúť.
Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a s maslom.
Do vychladnutého pudingu pridáme vymiešaný tvaroh a vyšľahaný sneh z bielkov.
Nakoniec do plnky pridáme maizenu a ja som dala ešte jednu lyžicu cukru naviac.
Dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru, ktorým vyplníme dno i boky vymastenej, múkou vysypanej formy.Pridáme pudingovú plnku a rebarboru.
Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme, pokrájame na mriežky, uložíme ich navrch plnky a okraje pritlačíme.Tortu pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi hodinu. Pod tortu je dobré dať aj ked "preventívne" plech, ak by torta náhodou kypela, nech nemusíte čistiť rúru.
hotovo...
Torta má výbornú šťavnatú chuť a ak nemáte rebarboru kľudne môžete použiť aj iné ovocie. Dobrú chuť.