Mrkvovo-zelerové fašírky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 väčších kúskov mrkvy, ¼ zeleru, 20 dkg syra, 2 lyžice ovsených vločiek, 2 vajíčka, 2 lyžičky korenia na fašírky, 1 menšia cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 2-3 lyžice strúhanky, soľ, olej na vyprážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
***
|
mrkvu nastrúhame na tenké rezance, |
|
pridáme zeler, tiež nastrúhaný na tenké rezančeky, |
|
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, |
|
korenie na fašírky, soľ, |
|
premiešame, pridáme ovsené vločky, |
|
pridáme nahrubo nastrúhaný syr, vajíčka, vymiešame a necháme postáť aspoň 30 min. |
|
Potom pridáme strúhanku, radšej menej, podľa potreby dosypeme tak, aby placky držali pokope. |
|
Urobíme guľky, radšej nech sú lepkavejšie, aby sa nerozpadali pri obaľovaní a sú potom aj šťavnatejšie |
|
v dlaniach ich stlačíme na hrubšie placky – ako fašírky |
|
a obalíme v strúhanke. |
|
Vypražíme dozlatista, sú hotové veľmi rýchlo |
|
a uložíme na servítku. |
|
Alebo si ich upečte v rúre, ja som dala 7 kúskov upiecť na 200° C, |
|
po upečení som ich jemne potrela olivovým olejom. Z celej dávky mi vyšlo 15 kúskov. |
|
Ako príloha - zemiaky na akýkoľvek spôsob, dresing, zeleninový šalát... Zeleninové fašírky máme radi aj na studeno – s cibuľou, horčicou - ako hamburger, alebo čisto len so zeleninou. |