Mrkvovo-zelerové fašírky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 väčších kúskov mrkvy, ¼ zeleru, 20 dkg syra, 2 lyžice ovsených vločiek, 2 vajíčka, 2 lyžičky korenia na fašírky, 1 menšia cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 2-3 lyžice strúhanky, soľ, olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

***

mrkvu nastrúhame na tenké rezance,
pridáme zeler, tiež nastrúhaný na tenké rezančeky,
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak,
korenie na fašírky, soľ,
premiešame, pridáme ovsené vločky,
pridáme nahrubo nastrúhaný syr, vajíčka, vymiešame a necháme postáť aspoň 30 min.
Potom pridáme strúhanku, radšej menej, podľa potreby dosypeme tak, aby placky držali pokope.
Urobíme guľky, radšej nech sú lepkavejšie, aby sa nerozpadali pri obaľovaní a sú potom aj šťavnatejšie
v dlaniach ich stlačíme na hrubšie placky – ako fašírky
a obalíme v strúhanke.
Vypražíme dozlatista, sú hotové veľmi rýchlo
a uložíme na servítku.
Alebo si ich upečte v rúre, ja som dala 7 kúskov upiecť na 200° C,
po upečení som ich jemne potrela olivovým olejom. Z celej dávky mi vyšlo 15 kúskov.
Ako príloha - zemiaky na akýkoľvek spôsob, dresing, zeleninový šalát... Zeleninové fašírky máme radi aj na studeno – s cibuľou, horčicou - ako hamburger, alebo čisto len so zeleninou.