Michalovské langoše-fakt vynikajúce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg polohrubej múky,1/2 l mlieka,250 ml kyslej smotany,5 dkg droždia,štipka cukru,1 lyžička sódy bicarbóny,soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

tento recept nie je origoš môj,dostala som ho ,ale langoše sú fakt vynikajúce.Oplatí sa vyskúšať,preto ho sem dávam.Viem,že je tu viac receptov,ale v každom je čosi iné.Takže teraz ten môj.
Do múky si dáme všetky prísady:smotanu,štipku cukru,trocha osoliť,malú lyžičku sódy.Mlieko si trocha prihrievam ale len aby bolo vlažné a trocha z neho odlejem.V tej troche si rozdrobím droždie a vlejem do múky a samozrejme aj zvyšné mlieko.Z prísad si vymiesime cesto a dáme ho na 60 min.do chladničky.Po hodine môžeme robiť langoše.Z cesta si vyformujeme toľko bochníčkov,koľko práve potrebujeme a zvyšok odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky.Môžeme ho použiť aj o týždeň.
Bochníčky necháme kysnúť asi 20 min.Potom prstami roztiahneme na placku a pečieme v dostatočnom množstve oleja(musia plávať)Potierame cesnakom rozotretým so soľou a troškou vody,tatárskou,syrom alebo kečupom.Vyskúšajte-neoľutujete.Sú fakt super.

hotové napečené už len jesť