Nepečená ovocná lahôdka!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

-1 veľký balíček detských piškót - ovocný kompót podľa výberu - 4 kyslé pochúťkové smotany - 1 vanilínový cukor - 7 lyžíc práškového cukru - 3 lyžice kakaa- poprípade želatínu na zaliatie (aspoň na 500 ml tekutiny)-

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe! Tortička je neskutočne rýchla, jednoduchá a veľmi chutná! Na leto veľmi vhodná, keďže ovocia je dosť a môžete si vybrať to, ktoré máte najradšej. Kto má rád zákusky, z ktorých nie je ťažko, smelo do toho :)

1. Tortovú formu vyložíme alobalom :)
2. Pokladieme piškóty...
3. Pripravíme smotanové plnky. Svetlú: 2 pochúťkové smotany rozmiešame s 3 lyžicami práškového cukru a 1/2 balíčka vanilínového cukru. Tmavú: 2 pochúťkové smotany rozmiešame so 4 lyžicami práškového cukru, 3 lyžicami kakaa a 1/2 balíčka vanilínového cukru.
4. Tu je ukážka jahodového kompótu, ktorý som použila. Ako je vidno, použila som jednu 850ml a jednu 425 ml konzervu.
5. Na piškóty rovnomerne naukladáme polovicu jahôd alebo iného ovocia...
6. Na jahody navrstvíme SVETLÚ smotanovú plnku...
7. Opäť pokladieme piškótky...
8. Na piškóty druhú polovicu jahôd...
9. A nalejeme TMAVÚ smotanovú plnku...
10. V tejto fáze môžete kľudne aj skončiť, ak nechcete zalievať želatínou, stačí podľa ľubovôle dozdobiť :)
11. Ja som využila kompótovú šťavu a uvarila si červené želé, po vychladnutí naliala na tortu a dozdobila (teda som sa aspoň pokúsila) šľahačkou v prášku a nejakými cukrovými ozdobami :) Je to na vašej fantázii :)
Na reze asi po dvoch dňoch :D Nech vám chutí tak ako nám!
Dôležité je ju nechať dostatočne ztuhnúť. Ja som nechala aspoň ten jeden deň, ale možno stačí aj menej. Ale minimálne cez noc určite :)
Toto želé som použila, nahradila som tekutinu šťavou z kompótu a pripravila podľa návodu :)