Výborný broskyňový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia * 2 hrnčeky práškového cukru * 1 vanilkový cukor * ½ hrnčeka mlieka * ½ hrnčeka oleja * 2 hrnčeky polohrubej múky * ½ prášku do pečiva * veľký broskyňový kompót

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto na tento koláč je úplne fantastické, odporúčam pri každom ovocnom koláči! :-)

1. Do misy rozklepnite 4 vajcia, pridajte práškový cukor,
2. vanilkový cukor,
3. olej ....
4. a elektrickým šľahačkom vyšľahajte na penu.
5. Potom pridajte múku,
6. mlieko....
7. prášok do pečiva a dobre vymiešajte. Bodka.
8. Veľkú konzervu broskýň rozdeľte na dve časti, jednu časť pokrájajte na drobné kocky, ktoré nahádžte do cesta a druhú polovicu nakrájajte na mesiačiky, ktorými ozdobíte vrch koláča.
9. Opakovanie je matkou múdrosti :-) 1/2 broskýň do cesta,
10. a polovicu broskýň na cesto. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 3/4 hodinku. Samozrejme, plech vymažte maslom a posypte hrubou múkou.
10. Vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom,
11. Výborne chutí aj bez šľahačky,
12. ... aj so šľahajdou....