Vynikajúca domáca treska v majonéze *****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rybie filé 800-1000 g * 2 veľké cibule * 3 dcl octu * 2 mrkvy * 3-4 PL horčice * 5 ks veľkých bobkových listov * soľ * celé čierne korenie * mleté čierne korenie * veľká majonéza *

POSTUP PŘÍPRAVY

Základom úspechu tejto najsamsuperbomba špica domácej tresky je vydržať a zotrvať pri zatvorenej chladničke aspoň 24 hodín, minimálne toľko času potrebuje treska na odležanie!!!

1. Rozmrazené filé uvaríme v kyslom náleve: k nálevu potrebujeme menší hrniec, do ktorého dáme 3 litre vody, pridáme pohár octu, celé čierne korenie a 5 veľkých bobkových listov, alebo 7 - 8 menších.
2. Nálev nechajte variť asi 5 minút,
3. a až potom pridajte rozmrazené filé. Varte asi 10-15 minút.
4. Filé potom vyberte do misy a nechajte ho vychladnúť. Zatiaľ si očistite dve mrkvy.
5. Nožíkom alebo vidličkou dôkladne rozsekajte filé na drobučké kúsky, a dajte variť mrkvu do osolenej vriacej vody na pár minút, 3-4 minútky od bodu varu.
6. Mrkvu nechajte vychladnúť a postrúhajte ju do misy.
7. Pridajte nakrájanú cibuľu na drobné kúsky,
8. stredne veľkú majonézu,
9. dve-tri alebo štyri polievkové lyžice horčice (záleží od Vašej chuti),
10. dve lyžice octu (taktiež sa prispôsobte svojim chuťovým bunkám, ak máte radi tresku viac kyslú, pridajte viac octu - t.j. veľmi logická myšlienka :-)))
11. Na záver dochuťte soľou - opatrne!, a tiež pridajte aj trocha mletého čierneho korenia. Teraz nastane zaťažkávajúca skúška, treska by mala poputovať do chladničky na 24 hodinový oddych. Tento čas potrebuje na odstátie, odležanie a zmiešanie všetkých chutí. Potom, za 24 hodín, ju ochutnajte a dochuťte ako máte radi - buď pridáte ešte celú majonézu, horčicu, soľ alebo ocot. Záleží na Vašej chuti. Ak túto tresku ochutnáte, určite budete nadšené, je to asi najlepší recept na tresku, aký mám. Dobrú chuť!!!!